Typles voor kinderen

Vlot en blind leren typen met 10 vingers op een speelse en kindvriendelijke manier.

Typ Tien is een aangepast typprogramma voor kinderen vanaf 9 jaar (vanaf 3de leerjaar). Ook jongeren kunnen, mits enkele kleine aanpassingen, leren typen via deze methode. De methode Typ Tien is ontwikkeld vanuit therapeutische inzichten in hoe je het motorisch leren van kinderen kan verbeteren.

Het is specifiek ontwikkeld voor kinderen met automatisatieproblemen, fijnmotorische problemen, leerproblemen, dyspraxie, en zelfs ASS en ADD. Deze kinderen hebben het moeilijker om hun handen vlot en nauwkeurig te sturen zonder dat ze erbij moeten nadenken.

De doelstelling om met 10 vingers vlot blind te leren typen blijft. De aanpak van het typen is compleet anders van wat je gewoon bent van een typmethode.  Via speelse en kindvriendelijke oefeningen worden verschillende leerkanalen (visueel, auditief, tactiel, proprioceptief, voorstellingsvermogen, geheugen...) gestimuleerd om zo alle toetsen aan te leren en te automatiseren.  

Er wordt aan elke letter een woord/symbool gekoppeld en aan elke vinger een kleur om de letters zo beter te kunnen onthouden.  De letters worden aan elkaar gekoppeld in zinnetjes die de kinderen ook goed kunnen onthouden.  

In 10 sessies van 1 uur kunnen de kinderen de letters al goed en blind typen. Het tempo van het typen na 10 lessen is afhankelijk van kind tot kind en hoeveel ze (thuis) oefenen.  Het is de bedoeling dat ze het typen na de typles verder blijven oefenen en onderhouden (mailen, chatten, surfen op het internet, huiswerk maken, ... ) waardoor het typen spontaan sneller verloopt. Vlot wil zeggen dat een kind net zo snel kan typen als hij kan spellen. Je kan nooit sneller typen dan dat je kan spellen!

Praktisch?

De lessen worden individueel of in kleine groepjes gegeven. Er zijn 10 lessen van 1 uur die meestal doorgaan op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag. Neem gerust contact op voor verdere informatie.

Typ Tien is een aangepast typprogramma voor kinderen vanaf 9 jaar

Wil je graag met ons samenwerken?

Bel ons en maak een afspraak op 059 445 178 of 0497 03 48 51

Contacteer ons nu!